Please use this identifier to cite or link to this item:
http://repositorio.ufc.br/handle/riufc/2578
Type: | Artigo de Periódico |
Title: | Subsídios à gestão empresarial na busca de competitividade: O Caso do mel clarificado de caju |
Authors: | Melo, Christiana Sarmento Mayorga Mera, Ruben Dario Mayorga, Maria Irles de Oliveira Pessoa, Pedro Felizardo Adeodato de Paula |
Keywords: | Mel clarificado de caju;Aprimoramento competitivo |
Issue Date: | 2000 |
Publisher: | Revista Econômica do Nordeste |
Citation: | MELO, Christiana Sarmento; MAYORGA MERA, Ruben Dario; MAYORGA, Maria Irles de Oliveira; PESSOA, Pedro Felizardo Adeodato de Paula. Subsídios á gestão empresarial na busca de competitividade: O Caso do mel clarificado de caju. Revista Econômica do Nordeste, Fortaleza, v.31, n.4, p.1050-1058, out./dez.,2000. |
Abstract in Brazilian Portuguese: | No presente trabalho foram avaliadas as pos- sibilidades de aprimoramento competitivo do mel clarificado de caju. Na avaliação das possibilidades de aprimoramento competitivo para o mel clarificado de caju, identifica cinco etapas do processamento que podem aumentar a competitividade em qualidade e em custo. Aponta a necessidade de mudanças no agronegócio do caju, em um mundo crescentemente globalizado, aumentando sua competitividade pela maior produtividade e pela melhor qualidade do mel clarificado |
Abstract: | In the present work, the possibilities of competitive improvement of the clarified honey of cashew were appraised. In the evaluation of the possibilities of competitive improvement for the clarified honey of cashew, 5 (five) stages of the processing that can increase the competitiveness in quality and in cost of that product were identified. |
URI: | http://www.repositorio.ufc.br/handle/riufc/2578 |
ISSN: | 0100-4956 |
Access Rights: | Acesso Aberto |
Appears in Collections: | DEA - Artigos publicados em revista científica |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2000_art_csmelo.pdf | 534,96 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.