Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://repositorio.ufc.br/handle/riufc/73845
Tipo: Artigo de Periódico
Título : Plectranthus amboinicus essential oil and carvacrol bioactive against planktonic and biofilm of oxacillin- and vancomycin-resistant Staphylococcus
Autor : Vasconcellos, Sara Edwirgens Costa Benício
Melo, Hider Machado
Cavalcante, Theodora Thays Arruda
Aragão, Francisco Eduardo
Carvalho, Mário Geraldo de
Menezes, Francisca Gleire Rodrigues
Sousa, Oscarina Viana de
Costa, Renata Albuquerque
Palabras clave : Species - Staphylococcus aureus;Infection;Antibiotics - Efectivity;Espécie - Staphylococcus aureus;Infecção;Antibiótico - Efetividade
Fecha de publicación : 2017
Editorial : BMC Complementary and Alternative Medicine
Citación : VASCONCELOS, Sara Edwirgens Costa Benício; MELO Hider Machado; CAVALCANTE, Theodora Thays Arruda ; CATUNDA JÚNIOR, Francisco Eduardo Aragão; CARVALHO, Mário Geraldo de; MENEZES, Francisca Gleire Rodrigues; SOUSA, oscarina viana de; COSTA, Renata Albuquerque. Plectranthus amboinicus essential oil and carvacrol bioactive against planktonic and biofilm of oxacillin- and vancomycin-resistant Staphylococcus aureus. BMC Complementary and Alternative Medicine, United States, v. 17, p. 462, 2017. Disponível em: https://doi.org/10.1186/s12906-017-1968-9. Acesso em: 7 ago.2023.
Abstract: The emergence of multidrug-resistant bacteria is a worldwide concern and in order to find an alternative to this problem, the occurrence of antimicrobial compounds in Plectranthus amboinicus essential oil was investigated. Thus, this study aims to determine susceptibility of Staphylococcus aureus isolated from food to antibiotics, P. amboinicus essential oil (PAEO) and carvacrol.
URI : http://www.repositorio.ufc.br/handle/riufc/73845
ISSN : 2662-7671
Aparece en las colecciones: LABOMAR - Artigos publicados em revistas científicas

Ficheros en este ítem:
Fichero Descripción Tamaño Formato  
2017_art_secbvasconceos.pdf587,12 kBAdobe PDFVisualizar/Abrir


Los ítems de DSpace están protegidos por copyright, con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.