Use este identificador para citar ou linkar para este item:
http://repositorio.ufc.br/handle/riufc/64157
Tipo: | Artigo de Periódico |
Título: | Short Communication Cytochemical characterization and structural approach to Prosopis juliflora (Sw) D.C. seed gum extraction |
Autor(es): | Gallão, Maria Izabel Furtado, Ricardo S. Brito, Edy S. de |
Palavras-chave: | Gum;Mesquite;Prosopis juliflora;Structure |
Data do documento: | 2005 |
Instituição/Editor/Publicador: | Journal of the Science of Food and Agriculture |
Citação: | GALLÃO, Maria I.; FURTADO, Ricardo S.; BRITO, Edy S. de. Short Communication Cytochemical characterization and structural approach to Prosopis juliflora (Sw) D.C. seed gum extraction. Journal of the Science of Food and Agriculture, [s. l.], v. 85, p. 2321–2324, 2005. |
Abstract: | Mesquite seed is a good gum source. In this work seed structure was characterized in order to help seed gum extraction. Seed gum was located between cotyledon and seed coat. Milling process yielded, basically, two fractions: endosperm and seed coat plus gum. This fact was supported by the cytochemical observation of a dense layer near the seed coat and a loose layer near the endosperm. Cells containing seed gum had thick cell walls and a proteic core. Seed gum extraction implications are discussed. |
URI: | http://www.repositorio.ufc.br/handle/riufc/64157 |
Tipo de Acesso: | Acesso Aberto |
Aparece nas coleções: | DBIO - Artigos publicados em revista científica |
Arquivos associados a este item:
Arquivo | Descrição | Tamanho | Formato | |
---|---|---|---|---|
2005_art_migallão.pdf | 174,35 kB | Adobe PDF | Visualizar/Abrir |
Os itens no repositório estão protegidos por copyright, com todos os direitos reservados, salvo quando é indicado o contrário.