Please use this identifier to cite or link to this item: http://repositorio.ufc.br/handle/riufc/77102
Type: Tese
Title: Alternative evaluations of economically optimal rations for broilers
Title in English: Alternative evaluations of economically optimal rations for broilers
Authors: Arraes, Ronaldo de Albuquerque e
Advisor: MILLER, Bill R.
Keywords in Brazilian Portuguese : Energia metabolizável;Aves;Frango de corte
Keywords in English : Broilers;metabolizable energy
Knowledge Areas - CNPq: CNPQ::CIENCIAS SOCIAIS APLICADAS::ECONOMIA::ECONOMIAS AGRARIA E DOS RECURSOS NATURAIS
Issue Date: 1983
Citation: ARRAES, Ronaldo de Albuquerque e. Alternative evaluations of economically optimal rations for broilers. Tese (Doutorado em Economia Agrícola)) - University of Georgia, UGA, Estados Unidos , 1983
Abstract in Brazilian Portuguese: Em geral, o principal objetivo de uma empresa é maximizar os lucros, o que implica a minimização de custos. Isto significa que as empresas estão sempre tentando melhorar a técnica e/ou eficiência econômica na produção. O frango de corte indústria não é uma exceção a esta regra geral, como visto pela melhoria evolutiva da eficiência em frangos de corte produção (Tabela 1-1). No entanto, há problemas contínuos que impedem melhorias na eficiência de frangos de corte produção. A proporção dos custos de alimentação com o custo total dos frangos de corte a produção aumentou ao longo do tempo. A distribuição percentual de itens de custo de produção, Tabela 1-2, demonstra que os alimentos para animais representaram uma parte importante dos custos de produção. Assim, dado um preço estável para frangos de corte,minimizando a alimentação Os custos por libra de peso dos frangos de carne constituem uma das principais preocupações dos frangos de carne produtores que buscam melhoria na eficiência econômica
Abstract: In general, the main objective of a firm is to maximize profits, which implies cost minimization. This means that firms are always trying to improve technical and/or economic efficiency in production. The broiler industry is not an exception to this general rule as seen by the evolutionary improvement of efficiency in broiler production (Table 1-1). Yet, there are continuing problems that hinder improvements in efficiency of broiler production. The proportion of feed costs to total cost of broiler production has increased over time. Percentage distribu tion of production cost items, Table 1-2, demonstrate that feed has accounted for a major part of production costs. Hence, given a stable price for broilers, minimizing feed costs per pound of broiler is of primary concern to broiler growers seeking improvement in economic efficiency
URI: http://repositorio.ufc.br/handle/riufc/77102
Author's Lattes: http://lattes.cnpq.br/1044002003893499
Access Rights: Acesso Aberto
Appears in Collections:CAEN - Teses defendidas em outras instituições

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1983_tese_raarraes.pdf26,45 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.