Please use this identifier to cite or link to this item:
http://repositorio.ufc.br/handle/riufc/67107
Type: | Artigo de Periódico |
Title: | Redução do estoque em processamento em sistemas de produção flow shop permutacional |
Title in English: | Reducing in-process inventory in permutation flow shop production environment |
Authors: | Nagano, Marcelo Seido Moccellin, João Vitor Lorena, Luiz Antonio Nogueira |
Keywords: | Flow shop permutacional;Estoque de processo;Métodos heurísticos |
Issue Date: | 2005 |
Publisher: | Revista Produção Online |
Citation: | MOCCELLIN, J. V. et al. Redução do estoque em processamento em sistemas de produção flow shop permutacional. Revista Produção Online, v. 5, n. 3, p. 1-12, 2005 |
Abstract in Brazilian Portuguese: | Este artigo trata do problema de Programação de Operações em um ambiente de produção Flow Shop, tendo como objetivo minimizar o estoque em processamento. Um novo método heurístico é proposto para solução do problema. Por meio de uma experimentação computacional, o desempenho do método proposto é avaliado e comparado com o melhor método heurístico reportado na literatura. Os resultados experimentais mostram a superioridade do novo método para o conjunto de problemas tratados. |
Abstract: | This paper deals with the Permutation Flow Shop scheduling problem with the objective of minimizing mean flow time, therefore reducing in-process inventory. A new heuristic method is proposed for the scheduling problem solution. The proposed heuristic is compared with one of the best heuristics reported in the literature. Experimental results show that the new heuristic provides better solutions regarding both the solution quality and computational effort. |
URI: | http://www.repositorio.ufc.br/handle/riufc/67107 |
ISSN: | 1676-1901 |
Appears in Collections: | DEPR - Artigos publicados em revistas científicas |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2005_art_jvmoccellin.pdf | 204,84 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.