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Campo DCValorIdioma
dc.contributor.authorAndrade Neto, João Batista de-
dc.contributor.authorMarinho, Emanuelle Machado-
dc.contributor.authorSilva, Cecília Rocha da-
dc.contributor.authorSá, Lívia Gurgel do Amaral Valente-
dc.contributor.authorCabral, Vitória Pessoa de Farias-
dc.contributor.authorCândido, Thiago Mesquita-
dc.contributor.authorSilva, Wildson Max Barbosa da-
dc.contributor.authorBarbosa, Letícia Bernardo-
dc.contributor.authorCavalcanti, Bruno Coelho-
dc.contributor.authorLima Neto, Pedro de-
dc.contributor.authorMarinho, Emmanuel Silva-
dc.contributor.authorGomes, Akenaton Onassis Cardoso Viana-
dc.contributor.authorNobre Júnior, Hélio Vitoriano-
dc.date.accessioned2023-05-09T15:58:28Z-
dc.date.available2023-05-09T15:58:28Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationANDRADE NETO, João Batista de; MARINHO, Emanuelle Machado; SILVA, Cecília Rocha da; SÁ, Lívia Gurgel do Amaral Valente; CABRAL, Vitória Pessoa de Farias; CÂNDIDO, Thiago Mesquita; SILVA, Wildson Max Barbosa da; BARBOSA, Letícia Bernardo; CAVALCANTI, Bruno Coelho; LIMA NETO, Pedro de; MARINHO, Emmanuel Silva; GOMES, Akenaton Onassis Cardoso Viana; NOBRE JÚNIOR, Hélio Vitoriano. Estudo das interações de di- e tri-terpenos de Stillingia loranthacea com a enzima NSP16-NSP10 de SARS-CoV-2. JOURNAL OF HEALTH & BIOLOGICAL SCIENCES, [s.l.], v. 10, n. 1, p. 1-10, 2022pt_BR
dc.identifier.issn2317-3076-
dc.identifier.otherDOI: http://dx.doi.org/10.12662/2317-3076jhbs.v10i1.4237.p1-10.2022-
dc.identifier.urihttp://www.repositorio.ufc.br/handle/riufc/72145-
dc.description.abstractObjective: This study aimed to evaluate the interactions of di- and tri-terpenes from Stillingia loranthacea with the enzyme NSP16-NSP10 of SARS-CoV-2, important for viral replication. Methods: The molecular docking technique was used to evaluate this interaction. Results: The analysis showed that the evaluated compounds obtained RMSD values of 0.888 to 1.944 Å and free energy of -6.1 to -9.4 kcal/mol, with the observation of hydrogen bonds, salt bridges, and pi-sulfur, pi-alkyl, and hydrophobic interactions. Conclusion: Thus, the results obtained show the potential of the compounds analyzed against the selected target. Since computer simulations are only an initial step in projects for the development of antiviral drugs, this study provides important data for future researchpt_BR
dc.language.isoenpt_BR
dc.publisherJOURNAL OF HEALTH & BIOLOGICAL SCIENCESpt_BR
dc.subjectTerpenospt_BR
dc.subjectStillingia loranthaceapt_BR
dc.subjectSARS-Cov 2pt_BR
dc.subjectDocagem molecularpt_BR
dc.subjectTerpenespt_BR
dc.subjectMolecular dockingpt_BR
dc.titleEstudo das interações de di- e tri-terpenos de stillingia loranthacea com a enzima NSP16-NSP10 de SARS-CoV-2pt_BR
dc.typeArtigo de Periódicopt_BR
dc.description.abstract-ptbrObjetivo: avaliar as interações de di- e tri-terpenos de Stillingia loranthacea com a enzima NSP16-NSP10 de SARS-CoV-2, importante para a replicação viral. Métodos: A técnica de docking molecular foi utilizada para avaliar essa interação. Resultados: A análise mostrou que os compostos avaliados obtiveram valores de RMSD de 0,888 a 1,944 Å e energia livre de -6,1 a -9,4 kcal/mol, observando-se ligações de hidrogênio, pontes salinas e pi-enxofre, pi-alquil, e interações hidrofóbicas. Conclusão: Assim, os resultados obtidos mostram o potencial dos compostos analisados frente ao alvo selecionado. Como as simulações computacionais são apenas um passo inicial nos projetos de desenvolvimento de medicamentos antivirais, este estudo fornece dados importantes para pesquisas futuras.pt_BR
dc.title.enStudy of the interactions of di- and tri-terpenes from stillingia loranthacea with the enzyme NSP16-NSP10 of SARS-CoV-2pt_BR
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